Ukratko o kompaniji Evrolek

 

 

objekat Evrolek-pharmacija

Veterinarska stanica Evrolek osnovana je 1991. godine u Šapcu, ul.Kralja Milutina br.4, i u svom samom početku obavljao je delatnosti veleprodaje i maloprodaje veterinarskih lekova na teritoriji Srbije i regiona sa sedištima u Mačvi i Šapcu. Svakodnevnim zalaganjem, dugogodišnjim prisustvom na tržištu, praćenjem trendova u poslovanju preduzeće je donelo odluku da svoje delatnosti proširi i na proizvodnju veterinarskih lekova i vitaminsko-mineralnih predsmeša u tečnom obliku za hranu za životinje.

Ta ideja je sprovedena u delo osnivanjem proizvodnog pogona „Evrolek Pharmacija“ d.o.o koje predstavlja preduzeće proizvodnog karaktera čiji je svakodnevni zadatak vrlo kvalitetna i efikasna farmaceutska proizvodnja veterinarskog programa koji je izabran dugogodišnjim detaljnim prisustvom na tržištu. Osnovana je 2009. godine sa lokalitetom u Šapcu, na adresi Pocerska bb, Južna radna zona I. Prvensteno je Evrolek Pharmacija svoje delatnosti obavljala u zakupljenom prostoru AD Zdravlje Leskovac, od koga su kupljeni robni žigovi, da bi se potom proizvodnja preselila u Šabac. Aktivna proizvodnja u Šapcu počela je sredinom 2012. godine. Sa potrebnim iskustvom, dobrim komunikacionim veštinama, pažljivim tržišnim osmatranjima i kvalitetnim kadrovima izvršena je detaljna analiza neophodna za proizvodnju i plasman veterinarskih lekova na teritoriji Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Kosova.

Izvršena je jasna klasifikacija proizvodnog programa pri čemu su postavljene jasne granice i ustanovljeni adekvatni propisi za podelu lanca proizvodnje na:

  • sterilni pogon
  • nesterilni pogon

Prateći savremene trendove i zahteve u farmaceutskoj proizvodnji, poštujući zakonske propise i regulativu krajem 2013. godine je izvršena GMP (Good Manufacture Practice) sertifikacija nesterilnog dela, a zatim i početkom 2015. godine i sertifikacija sterilnog pogona u cilju osiguravanja da se naši farmaceutski lekovi kontrolišu u skladu sa standardima kvaliteta, po svim propisanim i regulatornim zahtevima.

Evrolek Pharmacija d.o.o i Veterinarska stanica Evrolek danas u svom sastavu ima visoko stručne kadrove, među kojima su doktori vet. medicine, farmaceut, tehnolog, hemičar, ekonomista, pravnici i ostali izuzetno dragoceni zaposleni kadar ovog preduzeća koji trenutno ukupno broji oko 30 članova.

Odgovorna lica:

Generalni direktor:

dr vet.med. Aleksandar Lazić

Direktor proizvodnje lekova:

dr vet.med.spec.ph. Miroslav Lazić

Odgovorno lice obezbeđenja kvaliteta:

mr sci dipl.ing. Bojan Đorđević

Odgovorno lice za Farmakovigilancu i kontakt sa agencijom:

dr sc. vet.med. Aleksandar Drljačić, dipl.vet.spec, naučni saradnik

Odgovorno lice za kontrolu kvaliteta leka:

mr ph. Ivana Milutinović

Odgovorno lice za puštanja serije leka u promet:

mr ph. spec. Milica Todorović
Proizvodnja lekova

Evrolek Pharmacija d.o.o

Pocerska bb, 15000 Šabac

Južna radna zona I

Republika Srbija

Radno vreme: ponedeljak-petak

07:00-15:00 časova

Kontakt telefon:

+381 (0) 15 776 000 6

email: evrolek@gmail.com

Veterinarska Stanica Evrolek

Odgovorno lice: dr vet.med. Dušan Lazić

Kralja Milutina 4, 15000 Šabac

Republika Srbija

Radno vreme: ponedeljak-petak

07:00-20:00 časova

subota

08:00-19:00 časova

Kontakt telefon:

+381 (0) 15 345 - 112

email: evrolek@gmail.com

Korisni linkovi

Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za veterinu

www.vet.minpolj.gov.rs

Agencija za lekove i medicinska sredstva

www.alims.gov.rs

Fakultet veterinarske medicine

www.vet.bg.ac.rs

Veterinarska komora Srbije

www.vetks.org.rs

Srpsko veterinarsko društvo

www.svd.rs

European medicines agency (EMA)

www.ema.europa.eu

Back to Top